Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010

ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ


ΥΛΙΚΑ

· 1 κούπα ελαιόλαδο

· 1 μέτριο κρεμμύδι

· 2 κούπες κρασί λευκό

· 2 μέτρια καρότα

· 1/4 κούπας μαϊντανό

· 1 κούπα σέλινο

· αλάτι

· πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε τα φασόλια να φουσκώσουν 12 ώρες σε νερό που να τα σκεπάζει. Στραγγίστε τα και βράστε τα για 1 ώρα σε αλατισμένο νερό να μισομαλακώσουν. Όταν γίνει αυτό, μεταφέρετέ τα σε ξεχωριστή κατσαρόλα, στην οποία έχετε βάλει τις 2 κούπες κρασί. Συνεχίστε το ψήσιμό σε χαμηλή φωτιά. Στο μεταξύ, ζεστάνετε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο. Προς το τέλος, ρίξτε και το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. ΄Οταν τα λαχανικά ψηθούν, προσθέστε τα στην κατσαρόλα με τα φασόλια και το κρασί. Σιγοβράστε ώσπου να μαλακώσουν τα υλικά ή ν μείνουν με λίγη σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου