Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

ΜΠΟΝΤΟΥΡ ΚΙΟΦΤΕ



ΥΛΙΚΑ
• 1/2 κιλό κιμά
• 1/3 κούπας κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
• 1/4 κούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
• 1/4 κούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
• 200γρ. φέτα τριμμένη
• 1/2 κούπα ρύζι καρολίνα βρασμένο
• αλάτι-πιπέρι
• 1/2 κουταλάκι μπαχάρι
• 2 αυγά
• 1 κούπα φρυγανιά
• λίγο αλεύρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να δέσουν καλά. Πλάθουμε μπαλάκια και τα αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο να σφίξουν. Σε ένα πιάτο αδειάζουμε τη φρυγανιά και σε άλλο το αλεύρι. Βάζουμε διαδοχικά το κάθε μπαλάκι από το αλέυρι στη φρυγανιά να παναριστεί. Αφήνουμε στο ψυγείο τα κεφτεδάκια για ακόμη 10 λεπτά. Ζεσταίνουμε λάδι και τηγανίζουμε λίγα-λίγα τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.Συνοδεύονται με ρύζι
ή πατατουλες τηγανιτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου