ΥΛΙΚΑ
1 ΦΛ. ΤΣΑΓΙΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
1 ½ ΦΛ. ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
4 ΑΥΓΑ
ΞΥΣΜΑ ΔΥΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΩΝ
3 ΦΛ. ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ
2 ΚΟΦΤΕΣ Κ. ΣΟΥΠΑΣ ΜΠΕΙΚΙΝ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
1 ΦΛ. ΤΣΑΓΙΟΥ ΧΥΜΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ
ΣΙΡΟΠΙ
1 ½ ΦΛ. ΖΑΧΑΡΗ
2/3 ΦΛ ΧΥΜΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ
ΦΛΟΥΔΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ
1/3 ΦΛ ΝΕΡΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΙΡΟΠΙΟΥ
ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ, ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ. ΟΤΑΝ ΛΙΩΣΕΙ ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΧΑΜΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΦΩΒΤΙΑ ΓΙΑ 3 ΛΕΠΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΦΗΝΩ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΝΑ ΧΛΙΑΡΩΣΕΙ…
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΧΤΥΠΑΩ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΡΙΧΝΩ ΛΙΓΗ ΛΙΓΗ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ. ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΞΥΣΜΑ.
ΕΧΩ ΚΟΣΚΙΝΙΣΕΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΤΗ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΡΙΧΝΩ ΕΝΑΛΛΑΞ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΜΕ ΤΟ ΧΥΜΟ.
ΒΟΥΤΥΡΩΝΩ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΩΝΩ ΤΟ ΠΥΡΕΞ Ή ΤΟ ΤΑΨΑΚΙ 32cm.
ΨΗΝΩ ΣΤΟΥΣ 160 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΓΙΑ 50-55’.
ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΝΩ ΜΕ ΤΟ ΧΛΙΑΡΟ ΣΙΡΟΠΙ.
γεια σας θα ήθελα να ρωτήσω ποαή ώρα περίπου ανακατεύουν τα υλικά για το σιρόπι? και το σιρόπι ειναι αρκέτο γλυκό με την προσθήκη του χυμού?ευχαριστώ και περιμένω την απάντησή σας....
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα,ανακατευεις τα υλικα για το σιροπι μεχρι να διαλυθει η ζαχαρη σε χαμηλη φωτια,οσο για τη γλυκητητα νομιζω οτι ειναι οσο γλυκο πρεπει ωστε να τρωγεται ευχαριστα.
ΔιαγραφήΚαλησπέρα σας ευχαριστώ για την απάντηση.Και μια τελευταία ερώτηση εχω στρογγυλό ταψάκι 32εκ.ειναι κατάλληλο η χρειάζεται τετράγωνο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα!Αν και αργοπορημενη η απαντηση θελω να σου πω οτι και εγω σε στρογγυλο το εκανα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη επιτυχια!
καλημέρα σας.Φοβερή συνταγή.Απο τα καλύτερα γλυκά που έχω φτιάξει.Έγω δεν το σιρόπιασα αλλά ήταν πολύ νόστιμο και ελαφρύ ειδικά για πρωινό και απογευματινό.Γεμάτη γεύση με πολύ ωραία υφή καθως όταν το τρώς δεν θρυμματίζεται όπως άλλα κοινα κεικ.Το προτείνω ανεπιφύλαχτα.Ευχααριστούμε πολύ για τις νόστιμες συνταγες στο blog σας.
ΑπάντησηΔιαγραφή