Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010

ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΜΕ ΧΟΝΔΡΟ[ΠΛΙΓΟΥΡΙ]



ΥΛΙΚΑ
• 1/2 κιλό κοχλιούς
• 1 κούπα χόνδρο (πληγούρι)
• 1 μετριο κρεμμυδάκι
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1/4 κούπας λάδι
• 1/2 κούπα κρασί
• 4 κούπες νερό
• 300 γρ. ντομάτα
• 1 φύλλο δάφνη
• 1 πρέζα κίμινο
• αλάτι - πιπέρι


Εκτέλεση
Βάζουμε τα σαλιγγάρια σε βραστό νερό για 5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε μαζί με το κρεμμύδι, στο λάδι να σωταριστούν. Σβήνουμε τα σαλιγγάρια με το κρασί. Τρίβουμε την ντομάτα και τη ρίχνουμε στα σαλιγγάρια. Προσθέτουμε τη δάφνη, το αλατοπίπερο και το κίμινο. Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό, μέχρι να σκεπαστούν τα σαλιγγάρια και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, κάνουμε στην άκρη τα σαλιγγάρια, ρίχνουμε το χόνδρο και αφήνουμε να φουσκώσει. Ανακατεύουμε και το φαγητό είναι έτοιμο.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου