Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010

ΜΑΝΤΑΡΙΝΕΝΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ




ΥΛΙΚΑ

600 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη και ψιλοκομένη

3/4 του φλυντζανιού ζάχαρη

3/4 του κιλού μανταρίνια

Ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα μανταρίνια και τα ξεφλουδίζουμε. Παίρνουμε τις φλούδες από τα μανταρίνια και τις βράζετε σε νερό για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις τοποθετουμε στο μπλέντερ. Τις χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός. Αναμιγνύουμε τον πολτό των μανταρινιών με τα αμύγδαλα και την ζάχαρη και τα ζυμώνουμε καλά.Με την ζύμη φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες και τις κυλάμε μέσα σε ένα πιάτο με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου