Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010

ΠΙΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

Υλικά
• 12 στρογγυλά σφολιατάκια
• 3 κουταλιές λάδι
• 2 μεγάλα κρεμμύδια σε φετάκια
• 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
• 400 γρ. άσπρα μανιτάρια σε φετάκια
• 10 μαύρες ελιές σε φετάκια
• 1 κούπα τριμμένο φυτικό τυρί
• 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 1 κουταλάκι ρίγανη
• 3-4 μικρές ώριμες ντομάτες σε λεπτές ρόδες
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Χρόνος προετοιμασίας: 20΄
Χρόνος ψησίματος: 30΄


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώστε τα σφολιατάκια και καλύψτε τις υποδοχές ενός ταψιού για μικρά κεκάκια, αφού πρώτα τις αλείψετε με λίγο λάδι. Σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο λάδι, ώσπου να μαραθούν. Προσθέστε τα μανιτάρια κι ανακατέψτε επάνω στη φωτιά, ώσπου να μαραθούν κι αυτά. Κατεβάστε από τη φωτιά, αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρά, ρίξτε κι ανακατέψτε τις ελιές, το τριμμένο τυρί, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Βάλτε 2 κουταλιές γέμιση και μια ρόδα ντομάτας σε κάθε σφολιατάκια. Πασπαλίστε τις ντομάτες με λίγη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ραντίστε τες με λίγο λάσι. Ψήστε τα πιτσάκια για 20΄-30΄στους 220 βαθμούς, ώσπου να ροδίσει η ζύμη. Σερβίρονται ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου