Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010

ΡΟΛΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ
• 1/2 κιλό ζύμη σφολιάτα
• 6 χοντρά λουκάνικα Φραγκφούρτης
• 6 φέτες γραβιέρας τόστ
• 6 κουταλιές πίκλες με μουστάρδα
• 2 κουταλιές κέτσαπ
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος ψησίματος: 30'-35' στους 200 βαθμούς


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο χοντρό τετράγωνο 30x30εκ. Στο κέντρο του φύλλου κατά μήκος απλώστε τις πίκλες με τη μουστάδρα, αφήνοντας επάνω και κάτω ένα περιθώριο 4εκ και από εδώ και από εκεί στις πλευρές 10εκ.
Τοποθετήστε επάνω στις πίκλες τα λουκάνικα, 3 επάνω και 3 κάτω. Αλείψτε τα με την κέτσαπ και σκεπάστε τα με τις φέτες της γραβιέρας.
Κόψτε τις πλευρές με ψαλίδι σε λωρίδες φάρδους 4εκ. χωρίς να φθάνετε ώς τα λουκάνικα. Αλείψτε τα περιθώρια και τις λωρίδες της ζύμης με κροκάδι χτυπημένο με λίγο νερό.
Σηκώστε πρώτα τα δύο περιθώρια επάνω και κάτω σκεπάζοντας λίγο τα λουκάνικα. Κατόπιν σηκώστε δύο-δύο τις λωρίδες της ζύμης αντικριστά και σταυρώστε τες σε Χ επάνω από τις φέτες της γραβιέρας.
Βάλτε με προσοχή το ρολό σε βουτυρωμένο ταψάκι ή στενόμακρη φόρμα κέικ. Στο στάδιο αυτό μπορείτε να διατηρήσετε το ρολό στην κατάψυξη. Αλείψτε την επιφάνεια με το μίγμα του κροκαδιού και ψήστε σε φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά, ώσπου να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου