Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΣΙΣΙΛΙΕΝ

Tαλιατέλες Σισιλιέν


1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα, κομμένη σε κύβους
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
400 γρ. ντοματάκια σε κονσέρβα, ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
3,6 λίτρα νερό
375 γρ. φρέσκες ταλιατέλες
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Αλατίζετε τους κύβους της μελιτζάνας και τους αφήνετε να στραγγίσουν για 30 λεπτά, για να αποβάλουν τους πικρούς χυμούς τους. Ξεπλένετε τους κύβους μελιτζάνας με κρύο νερό και τους στραγγίζετε καλά πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Ζεσταίνετε το λάδι σ' ένα κατσαρολάκι, προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη μελιτζάνα και τα σοτάρετε για 2 με 3 λεπτά. Προσθέτετε τα ντοματάκια, το χυμό τους και το βασιλικό, και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε όλα τα υλικά να σιγοβράσουν για 15 με 20 λεπτά.

Στο μεταξύ, βράζετε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτετε αλάτι. Ρίχνετε μέσα τις ταλιατέλες, ανακατεύετε και τις αφήνετε να βράσουν 3 με 4 λεπτά, ώστε να γίνουν al dente.

Σουρώνετε τις ταλιατέλες, τις μεταφέρετε σε μια ζεστή πιατέλα και τις περιχύνετε με τη σάλτσα της μελιτζάνας. Αν θέλετε, τις σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα με χαμηλά λιπαρά, με τη διαφορά ότι η παρμεζάνα θ' αυξήσει την περιεκτικότητα του φαγητού σε λιπαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου