Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΚΟΡΔΑΤΟ


ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό μοσχαράκι
• 1/2 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο
• 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• Ρίγανη
• 3/4 της κούπας λάδι
• Αλάτι
• Πιπέρι



• ΓΙΑ ΠΟΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ
-Ερυθρό ξηρό
-Ερυθρό ημίγλυκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένουμε το κρέας σε μερίδες και το αλατοπιπερώνουμε.
2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε το κρέας.
3. Μόλις ροδίσει από όλες τις μεριές ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε το κρέας να βράσει σε σιγανή φωτιά.
4. Κόβουμε το συκώτι σε μικρά κομμάτια και το τσιγαρίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με το υπόλοιπο λάδι.
5. Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρέας, το σκόρδο, την ρίγανη και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου