Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010

ΚΕΙΚ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ
• 1 φλιτζάνια σπορέλαιο
• 2 φλιτζάνια ζάχαρη
• 1 χυμό πορτοκαλιού φρέσκο
• 2 βανίλιες
• 3 αυγά
• 2 μέτρια πορτοκάλια
• 1 κουταλάκι του γλυκού μπέκιν πάουντερ
• 500gr αλεύρι μαλακό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλι, τα κόβουμε στα 4 με την φλούδα, τους βγάζουμε τα κουκούτσια και τα αλέθουμε στο μίξερ στον κόφτη και τα ψιλοκόβουμε (όχι να λιώσουν).
Χτυπάμε στο μίξερ το σπορέλαιο και την ζάχαρη να ασπρίσουν και ρίχνουμε 1-1 τα αυγά, τη βανίλια, κοσκινισμένο το αλεύρι και το μπέκιν, τον χυμό και στο τέλος τα πορτοκάλια.
Αδειάζουμε σε στρογγυλή βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα το κέικ και ψήνουμε 50-60 λεπτά, στους 170Ο C σε προθερμασμένο φούρνο, σε αντιστάσεις πάνω-κάτω και το τοποθετούμε στην τελευταία σχάρα.

ΣΙΡΟΠΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
• 3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
• 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
• 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

Λιώνω τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και προσθέτω τον χυμό πορτοκαλιού, βράζω για 2-3 λεπτά και περιχύνω το κρύο κέικ με το σιρόπι πορτοκαλιού.

TIP

Για να έχουμε αφράτα και φουσκωτά κέικ ποτέ δεν ανοίγουμε τον φούρνο τα πρώτα 30 λεπτά, αλλιώς θα κάτσει η ζύμη και θα χάσει τον όγκο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου