Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΑΛΑΤΑ

Υλικά
• 1 χταπόδι 1 1/2 κιλού περίπου
• 1/2 κούπα ξύδι
• 1 κουταλάκι κόκκους πιπέρι
• 2 φύλλα δάφνης
• 2 κουταλιές ξύδι balsamico
• 1 κούπα ρεβίθια
• 2 μικρές ντομάτες, κομμενες κομματάκια
• 1 αγγουράκι
• 1/4 κούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
• 1/4 κούπας λάδι
• 2 κουταλιές ξύδι balsamico
• 1/2 κουταλάκι ρίγανη
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ατομα: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 8 ώρες
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα


Εκτέλεση
Βράστε το χταπόδι σε μπόλικο νερό μαζί με το ξύδι, το πιπέρι και τη δάφνη, 1 ώρα περίπου ή ώσπου να μαλακώσει. Στραγγίστε και χωρίστε τα πλοκάμια σε μεγάλα κομμάτια. Ραντίστε τα με το ξύδι balsamico και πασπαλίστε τα με λίγο αλάτι. Βάλτε τα ρεβύθια σε νερό που να τα σκεπάζει μαζί με 1 κουταλάκι αλάτι και αφήστε τα να φουσκώσουν μια νύχτα. Στραγγίστε τα και βράστε τα σε νερό με λίγο αλάτι, ώσπου να μαλακώσουν. Ψήστε τις ντομάτες σε πλάκα ψησίματος και κόψτε το αγγουράκι σε μισά φετάκια. Βάλτε τα κομμάτια του χταποδιού, τα ρεβύθια, τις ψητές ντομάτες και τα αγγουράκια σε μια πιατέλα και πασπαλίστε τα με τον ψιλοκομμένο δυόσμο. Χτυπήστε το λάδι, το ξύδι balsamico, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι σ' ένα βαζάκι με καλό κλείσιμο, να ενωθούν και περιχύστε τη σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου