Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΤΥΛΙΧΤΕΣ



ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)
• ΑΛΑΤΙ
• ½ κιλό μοσχαρίσιος ΚΙΜΑΣ
• 2 κουταλιές ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ
• 2 κουταλιές ψιλοκομμένο ΜΑΪΝΤΑΝΟ
• 3 με 4 μεγάλες και μακρόστενες ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΛΑΣΚΕΣ
• 3 κουταλιές ΝΕΑ ΦΥΤΙΝΗ
• ΠΙΠΕΡΙ
• 3 κουταλιές ξανθές ΣΤΑΦΙΔΕΣ
• 2-3 κουταλιές τριμμένο (παρμεζάνα ή κεφαλογρβιέρα) ΤΥΡΙ
• για το τηγάνισμα ελαιόλαδο
• 1 μέτριο τριμμένο ΚΡΕΜΜΥΔΙ
• Λίγο βιτ'αμ
• 1 PUMMARO ΠΕΛΤΙΝΟ
• 1 φάκελο ΣΑΛΤΣΑ ΝΑΠΟΛΙΤΑΙΝ
Εκτέλεση:
1. Κόβετε τις μελιτζάνες σε μακρόστενες φέτες και τις βάζετε για 1 ώρα περίπου σε νερό με αλάτι, να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένετε, τις στύβετε ελαφρά και τις τηγανίζετε με ελαιόλαδο. Τις αφήνετε να στραγγίξουν.
2. Σοτάρετε σε κατσαρόλα τον κιμά, με το κρεμμύδι και τη ΝΕΑ ΦΥΤΙΝΗ. Προσθέτετε το Πελτίνο, το μαϊντανό, λίγο νερό, αν χρειάζεται, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε τον κιμά να σιγοβράσει. Λίγο πριν τον αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το κουκουνάρι και τις σταφίδες.
Βάζετε λίγο από το μείγμα του κιμά πάνω σε κάθε φέτα μελιτζάνας και τις τυλίγετε ρολό. Τις βάζετε σε ταψί ή πυρέξ, που έχετε αλείψει με βιταμ, τις πασπαλίζετε με τυρί τριμμένο και τις ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς, για 45 λεπτά. Σερβίρετε τις μελιτζάνες ζεστές ή χλιαρές με σάλτσα KNORR Ναπολιταίν που την ετοιμάζετε σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης.

(*) Ο κιμάς μπορεί να αντικατασταθεί κατά το ήμισυ με 250 γραμ. συκωτάκια πουλιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου