Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΙΤΑΛΙΚΗ ΠΙΤΣΑ


Περιγραφή
Η συνταγή αυτή είναι πολύ εύκολη και γρήγορη. Όσο για τα υλικά που θα μπουν από πάνω είναι θέμα γούστου...

Συστατικά
• 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
• 1 φλυτζ. χλιαρό νερό
• 1 κ.γ. ζάχαρη
• 4 φλυτζ. αλεύρι
• 1/2 κ.γ. αλάτι
• 1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο
Οδηγίες
1. Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και 4 κ.σ. από το φλυτζ.νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με τη φουσκωμένη μαγιά. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από το μπολ.
3. Την πλάθουμε σε μια μπάλα την αλείφουμε με λίγο λάδι, την καλύπτουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
4. Όση ώρα περιμένουμε μπορούμε να ετοιμάσουμε τα υλικά που θα βάλουμε από πάνω.
5. Όταν φουσκώσει, την ζυμώνουμε λίγο και την χωρίζουμε σε δύο μέρη. Μπορούμε να φτιάξουμε δύο πίτσες. Τους δίνουμε το σχήμα που θέλουμε, βάζουμε τα υλικά και ψήνουμε πάνω σε λαδόκολλα μέχρι να ροδίσει το τυρί και η άκρη της πίτσας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι προτιμότερο να φτιάξουμε δύο πίτσες, για να βγει πιο λεπτό το ζυμάρι και πιο τραγανό. Μπορούμε να κάνουμε μια μεγάλη ορθογώνια και μια μικρή στρογγυλή. Για σάλτσα βάζω σε ένα κατσαρολάκι 1 κουτί ντοματάκια , 1 σκελ.σκόρδο, βασιλικό, λίγο ελαιόλαδο και μπαχαρικά. Το αφήνω να πάρει μια βράση και έτοιμο.

1 σχόλιο: