Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ


500γρ.ΠΕΝΕΣ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΜΙΚΡΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
50γρ. ΑΛΕΥΡΙ
550ml ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ
ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
150γρ. ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
4 ΚΡΟΚΟΥΣ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟΥΣ
100γρ. ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
100γρ. ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
4 ΑΣΠΡΑΔΙΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΛΙΩΝΩ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ, ΜΑΡΑΙΝΩ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΓΙΑ 2΄, ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ. ΤΑ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΔΕΣΟΥΝ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ ΑΦΟΥ ΤΡΙΨΩ ΤΟ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΚΑΙ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΣΩ.
ΣΤΟ ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΕΧΩ ΒΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΠΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΧΩ ΣΤΡΑΓΓΙΣΕΙ ΚΑΛΑ.
ΡΙΧΝΩ ΣΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ, ΤΗ ΜΙΣΗ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΡΑΒΙΕΡΑ. ΞΑΝΑΒΑΖΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΤΙΣ ΠΕΝΕΣ, ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΚΑΛΑ.
ΧΤΥΠΑΩ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΩ ΚΙ ΑΥΤΑ ΣΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΑΠΑΛΑ.
ΑΔΕΙΑΖΩ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ ΠΥΡΙΜΑΧΟ ΣΚΕΥΟΣ, ΠΑΣΠΑΛΙΖΩ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΩ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200Ο C ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΝΩ ΓΙΑ 12-15΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου