Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΣΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ


Γκιούλμπασι στη Γάστρα


ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):
•500 γρ. αρνάκι ψαχνό
•500 γρ. χοιρινό ψαχνό
•600 γρ. μοσχαράκι γάλακτος ψαχνό
•500 γρ. κασέρι
•2/3 του φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο και λάδι ανάμεικτα
•3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες (ή πατάτες)
•4-5 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
•αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
•2 διπλές λαδόκολλες
1 πιπεριά πρασινη- 1κόκκκινη-1ντομάτα κομμένη σε φέτες
ΕKΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε όλα τα κρέατα σε μερίδες ισομεγέθεις. Κόβετε το κασέρι σε φέτες και τα λαχανικά. Ρίχνετε σε μια λεκάνη όλα τα κρεατικά.
Αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε το σκόρδο και το κρεμμύδι και το μείγμα βούτυρου- λαδιού και ανακατεύετε.

Απλώνετε τη μια λαδόκολλα και βάζετε σε μια στρώση τα κρεατικά. Στρώνετε φέτες τυριού και απλώνετε τις ροδέλες καρότου ή πατάτας και τα λαχανικά. Από πάνω βάζετε τα υπόλοιπα κρεατικά και τυλίγετε με τη λαδόκολλα (σα ρολό ή φάκελο).

Τυλίγετε το ρολό ή το φάκελο με τη δεύτερη λαδόκολλα και δένετε τις άκρες με σπάγκο για να συγκρατηθούν τα υγρά του φαγητού. Βάζετε το φαγητό μέσα στη γάστρα και ψήνετε σε σιγανό φούρνο (140ο-150οC) για 3 ώρες περίπου.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου