Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ




ΥΛΙΚΑ

# 1 κουταλιά μαγιά σε σκόνη

# 1 κουταλιά μαστίχα

# 1 κουταλιά αλάτι

# 3 1/2 κούπες αλεύρι δυνατό

# 3/4 κούπας ζάχαρη

# ξύσμα από ένα πορτοκάλι

# 2 κουταλιές κονιάκ

# 2 αυγά

# 1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο

# 1/4 κούπα γάλα χλιαρό

# σουσάμι

# 1 κροκκάδι αυγού


# ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ 1 κούπα αμύγδαλα χοντροκομμένα

# 1/4 κούπας ζάχαρη

# 1 κουταλιά κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ' ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη μαστίχα και το αλάτι. Τα βάζουμε στο μίξερ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το πορτοκάλι, το κονιάκ, τα αυγά, το βούτυρο και το γάλα και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε λίκο ακόμα αλεύρι, αν χρειαστεί. Χτυπάμε για 7'. Μόλις ετοιμαστεί η ζύμη, τη σκεπάζουμε για 1 ώρα. Σ' ένα μπολ, ανακατεύουμε τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και την κανέλλα. Αλευρώνουμε την επιφάνεια της ζύμης και την ανοίγουμε παραλληλόγραμμα. Με το πινέλο μας, αλείφουμε το φύλλο που ανοίξαμε, με λίγο βούτυρο. Πασπαλίζουμε από πάνω με το μίγμα της κανέλλας με τη ζάχαρη και τα αμύγδαλα και τυλίγουμε το φύλλο απαλά σε ρολλό. Κόβουμε το ρολλό στα τρία, με ένα μαχαίρι. Τοποθετούμε τα τρία κομμάτια σε ταψί, απομακρυσμένα το ένα από το άλλο. Τα αλείφουμε με το κροκκάδι, αφού πρώτα τα αφήσουμε για λίγο να φουσκώσουν. Πασπαλίζουμε με σουσάμιή με αμυγδαλάκι φιλέ και ψήνουμε για 15'-20' στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου