Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2010

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

ΥΛΙΚΑ

* Πατάτες
* Ελαιόλαδο
* Δενδρολίβανο
* Αλάτι
* Πιπέρι
* Αντικολλητικό χαρτί









ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε όπως τις τηγανιτές, αλλά σαν χοντρά δάχτυλα.
2. Ρίχνουμε λίγο λάδι σ' ένα τηγάνι και σοτάρουμε τις πατάτες για 1-2 λεπτά στριφογυρίζοντας τες ώστε να καλυφτούν με το λάδι.
3. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί φούρνου και απλώνουμε τις πατάτες.
4. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και λίγο τριμμένο δενδρολίβανο.
5. Ψήνουμε στους 200° C μέχρι να ροδίσουν.

Γίνονται τραγανές και ξεροψημένες και το φοβερό: δεν κολλάνε στο ταψί. Απ' το χαρτί βγαίνουν πανεύκολα και γλιτώνεις και το πλύσιμο του ταψιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου