Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ


ΥΛΙΚΑ
  • 1 κουνέλι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • Χυμό 1 λεμονιού
  • 1 κιλό ντομάτες στον τρίφτη
  • 1 νεροπότηρο ξύδι
  • Ελαιόλαδο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζητάμε από τον χασάπη να μας κόψει το κουνέλι σε 6 μερίδες. Σε γυάλινο σκεύος στρώνουμε τα κομμάτια και ραντίζουμε με το ξύδιΤο αφήνουμε 8 ώρες (όχι παραπάνω) στο ψυγείο να μαριναριστεί. Σ'ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ½ ποτήρι ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κομμάτια του κουνελιού χωρίς να τα ξεπλύνουμε. Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και εμείς φτιάχνουμε τη σάλτσα «Λαγό».

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις σκελίδες του σκόρδου κομμένες στα δύο. Εν συνεχεία βάζουμε ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, τα δαφνόφυλλα και αφήνουμε να πάρουν μιά βράση. Βαφτίζουμε τα ροδισμένα κομμάτια του κουνελιού και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Μαγειρεύουμε για 50 λεπτά το κουνέλι μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε μισή ώρα στην κατσαρόλα για να δέσουν τα αρώματα. Σερβίρουμε, συνοδεύοντάς το με πατάτες τηγανιτές ή με ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου