Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΤΑΤΕΣ ΒΡΑΣΤΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. φέτα
100 γρ. ξηρή μυζήθρα
4-5 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
1 κιλό πατάτες
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
100 ml γιαούρτι στραγγιστό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο και μαϊντανό για το πασπάλισμα

EKΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε 40' σε αλατισμένο νερό μαζί με τις φλούδες τους (με αυτό τον τρόπο διατηρούν τη "γήινη" γεύση τους).
2. Κατόπιν τις βγάζετε από το νερό και τις αφήνετε να κρυώσουν λίγο.
3. Τις ξεφλουδίζετε, τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια και τις ρίχνετε σε βαθιά πυρίμαχα μπολ
4. Τρίβετε τη μυζήθρα σε λεπτό τρίφτη, κομματιάζετε τη φέτα και σκορπίζετε τα τυριά στο μπολ.
5. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια 4'-5', μέχρι ν' αρχίσουν να ροδίζουν.
6. Απλώνετε το γιαούρτι στις πατάτες και στα τυριά και περιχύνετε με το μείγμα βουτύρου καυτό, ανακατεύοντας καλά.
7. Βάζετε το φαγητό στο γκριλ 2', μέχρι να λιώσει το τυρί.
8. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
Kρασί: λευκό ή κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου