Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΡΒΕΛΙ ΓΕΜΙΣΤΟ

ΥΛΙΚΑ

1 καρβέλι ψωμί
200 γραμμάρια χοιρινό κρέας κομμένο σε κυβάκια
200 γραμμάρια κοτόπουλο χωρίς πέτσα κομμένο σε κυβάκια
200 γραμμάρια κατσικάκι κομμένο σε κυβάκια
200 γραμμάρια λουκάνικα κομμένα σε κυβάκια
200 γραμμάρια μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι ολόκληρες
4 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες
4 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος) κομμένα σε ροδέλες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
5 - 6 ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
1 ποτήρι νερού χυμό ντομάτας
100 γραμάρια γραβιέρα τριμμένη
1 ποτηράκι κρασιού λάδι
1 ποτηράκι κρασιού άσπρο κρασί
ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανάψτε το φούρνο. Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάλτε το λάδι, τα κρεμμύδια, όλα τα κρεατικά, τα πράσα και τις πιπεριές και τσιγαρίστε τα για 10 λεπτά περίπου. Σβήστε τα με κρασί. Προσθέστε τις ντομάτες, το χυμό ντομάτας και το νερό και αφήστε τα υλικά να βράσουν μέχρι να πιουν όλα τα υγρά. Μόλις είναι έτοιμα ρίξτε τις ελιές, κουνήστε την κατσαρόλα για να πάνε παντού και προσθέστε αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Η γέμιση είναι έτοιμη. Μετά βγάλτε προσεκτικά την ψίχα από το καρβέλι και γεμίστε με όλη τη γέμιση. Από πάνω σκεπάστε με τη γραβιέρα. Βάλτε το στο φούρνο και ψήστε για 15 λεπτά περίπου. Σερβίρεται ζεστό.

1 σχόλιο: