Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗΣ

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)

500 γρ. βίδες
1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ. φέτα σκληρή, σε κύβους
1/4 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι μαυροδάφνη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βράζετε με αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά για 8 με 10 λεπτά. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε με το λάδι το σκόρδο και το κρεμμύδι και προσθέτετε τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες.

Ανακατεύετε το μείγμα με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σβήνετε με τη μαυροδάφνη και αφήνετε να βράσει για 3 λεπτά.

Ανακατεύετε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά και προσθέτετε τη φέτα και το φρέσκο δυόσμο.
Σερβίρετε τα ζυμαρικά κατά προτίμηση σε βαθύ πιάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου