Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010

ΠΟΜΟΝΤΟΡΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ ( 8 ΜΕΡΙΔΕΣ )

8 πομόντορια, 1 κιλό περίπου
200 γρ. μοτσαρέλα
40 γρ. κουκουναρόσπορος
40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
30 γρ. καρυδόψιχα
4 φέτες ψωμί του τοστ, μουλιασμένες με γάλα
2 βραστά αυγά
ρίγανη
φρέσκος βασιλικός
λάδι
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίξτε τα ντοματάκια, κατά μήκος, κόβοντας ένα καπάκι, που θα κρατήσετε κατά μέρος. Αδειάστε τη σάρκα τους και αλατίστε τα, εσωτερικά. Περάστε από το μπλέντερ τις μουλιασμένες στο γάλα φέτες του ψωμιού ( αφού πρώτα τις στύψετε καλά ), μαζί με τον κουκουναρόσπορο και την καρυδόψιχα. Περάστε από τη σήτα τα βραστά αυγά ( ή τρίψτε τα στον τρίφτη ) και βάλτε τα σ’ ένα μπολ, μαζί με το μείγμα που χτυπήσατε στο μπλέντερ. Προσθέστε την παρμεζάνα, ένα ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένο, τη μοτσαρέλα κομμένη σε κυβάκια, αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα ρίγανη. Γεμίστε τις ντομάτες με το μείγμα που ετοιμάσατε, τοποθετήστε τις σ’ ένα πυρέξ, αλειμμένο με λάδι και ψήστε τις, για 20΄, στο φούρνο, στους 250ο. Στο μεταξύ αλείψτε τα « καπάκια » από τα ντοματάκια με λάδι, ροδί-στε τα ελαφρώς στο γκριλ και κλείστε, μ’ αυτά, τα ντοματάκια όταν ψηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου