Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΕ ΝΤΙΠ ΑΠΟ ΒΟΤΑΝΑ

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
300 γρ. χοιρινός κιμάς
2 κρεμμύδια,
1 σκελίδα σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά
2 αγγουράκια τουρσί
1 ματσ. φρεσκοκομμένος μαϊντανός, αλάτι, πιπέρι
1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 κ.γ. φρεσκοκομμένο
μαϊντανό
1 κ.γ. φρεσκοκομμένο
σχοινόπρασο(προεραιτικά)
250 γρ. φυσικό γιαούρτι
250 γρ. ξινή κρέμα γάλακτος

Ί
Βάζουμε τα δυο είδη κιμά οε ένα μπολ. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Καθαρίζουμε την πιπεριά, βγάζουμε τα σπόρια και κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε και τα αγγουράκια τουρσί.
2
Αναμιγνύουμε τον κιμά με 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριά, αγγουράκια, μαϊντανό και μπαχαρικά και τα δουλεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία ζύμη. Από αυτήν φτιάχνουμε μπαλίτσες και τις περνάμε ανά τρεις σε 1 καλαμάκι.
3
Ψήνουμε στο καυτό γκριλ για περ. 15 λεπτά τα σουβλάκια και τα αναποδογυρίζουμε συχνά.
4
Αναμιγνύουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια με βότανα, γιαούρτι και ξινή κρέμα γάλακτος και νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Προσφέρουμε το ντιπ μαζί με τα σουβλάκια. Πηγαίνει με ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου