Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2010

ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΑ

YΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι σταρένιο (μπλε)
1 φακελλάκι μαγιά
1/4 φλ. χλιαρό νερό
τριμμένη φέτα περίπου 1/2 κιλό
1 κ.γ. αλάτι , ελάχιστη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολάκι τη μαγιά με το νερό και τη διαλύουμε. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και κάνοντας μία λακουβίτσα στη μέση ρίχνουμε και τη μαγιά. Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη. Ζυμώνουμε προσθέτοντας χλιαρό νερό μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Αφού φουσκώσει ξαναζυμώνουμε και κόβουμε 10 κομμάτια από τη ζύμη μας. Ανοίγουμε σε αρκετά χοντρό φύλλο, βάζουμε επάνω την φέτα και διπλώνουμε. Πατάμε κάθε κομμάτι λίγο μέχρι να πάρει ένα στρογγυλό σχήμα στο μέγεθος του τηγανιού μας και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι όσα τηγανόψωμα θέλουμε. Τα υπόλοιπα μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη. Τα σερβίρουμε κομμένα σε τρίγωνα όπως την πίτσα και συνοδεύουμε με ουζάκι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου