Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΛΑΖΑΝΙΑ ΦΟΥΡΝΙΣΤΑ


ΥΛΙΚΑ

* 300 γραμ. πράσινα λαζάνια
* 350 γραμ. στήθος κοτόπουλου
* 4 φλιτζ. φέτα τριμμένη
* 1 κρεμμύδι
* 1 κουτί ντοματάκια
* 1 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
* 4 κουταλιές Βιτάμ
* 6 κουταλιές λάδι ελιάς
* 2 ραβδάκια σέλινου
* 2 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
* 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
* 1 κουταλάκι θυμάρι
* αλάτι
* πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, ρίχνουμε 2 κουταλιές λάδι και βάζουμε τα λαζάνια να βράσουν για 5-7 λεπτά. Μόλις μαλακώσουν, τα στραγγίζουμε και τα απλώνουμε σε μία νωπή πετσέτα.

Σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, 2 κουταλιές από το Βιτάμ και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σέλινο ψιλοκομμένα, για 3-4 λεπτά περίπου. Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και το προσθέτουμε στο τηγάνι να σοταριστεί καλά, έως ότου ροδίσει.

Κατόπιν σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά, ώστε να εξατμισθεί το αλκοόλ και μετά ρίχνουμε το ζωμό, τα ντοματάκια, το μαϊντανό, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν, έως ότου το κοτόπουλο πάρει άσπρο χρώμα και δέσει ελαφρά η σάλτσα του.

Με μια κουτάλα, βγάζουμε και κρατάμε ένα φλιτζάνι από τη σάλτσα (χωρίς κοτόπουλο μόνο ντομάτα) και κατόπιν ρίχνουμε στο μείγμα τα τρία φλιτζάνια από τηνφέτα, ανακατεύοντας με ένα πιρούνι, ώστε να διαλυθεί.

Αλείφουμε ένα ταψί με το υπόλοιπο Βιτάμ και ρίχνουμε τη μισή από τη σάλτσα-ντομάτα που κρατήσαμε. Στη συνέχεια βάζουμε εναλλάξ μια στρώση λαζάνια, μια στρώση από το μείγμα του κοτόπουλου.

Τελειώνουμε στρώνοντας μια στρώση λαζάνια, και από πάνω το υπόλοιπο της σάλτσας που κρατήσαμε μαζί με την υπόλοιπη φέτα.

Ψήνουμε τα λαζάνια, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, για 30 λεπτά περίπου.

Μόλις ψηθούν, τα βγάζουμε, τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου