Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕ ΣΠΕΣΙΑΛ ΓΕΜΙΣΗ

ΥΛΙΚΑ ( 4 ΜΕΡΙΔΕΣ )

4 ντομάτες, ίδιου μεγέθους, 600 γρ. συνολικά
250 γρ. μελιτζάνα φλάσκα
160 γρ. τόνος σε λάδι
100 γρ. πράσινες ελιές
60 γρ. μοτσαρέλα
σκόρδο
αλάτι
λάδι
πιπέρι
1 κολοκυθάκι για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόψτε στη μέση, οριζοντίως, τις ντομάτες, αδειάστε προσεκτικά και αλατίστε τις. Ξε-φλουδίστε τη μελιτζάνα και κόψτε σε κυβάκια. Αλατίστε τα, αφήστε τα για μισή ώρα σ’ ένα σουρωτήρι, να ξεπικρίσουν, στύψτε τα και τηγανίστε τα σε δυνατή φωτιά, σε 3 κουταλιές λάδι, μαζί με μια ολόκληρη σκελίδα σκόρδο, τσακισμένη μ’ ένα πιρούνι. Όταν ροδίσουν τα κυβάκια της μελιτζάνας, αφαιρέστε το σκόρδο και προσθέστε στο τηγάνι τον τόνο, στραγγισμένο τις ελιές, χωρίς το κουκούτσι, αλάτι, πιπέρι. Μαγειρέψτε για 1΄- 2΄ ακόμη, για να εξατμιστούν τα υγρά. Μετά αδειάστε το περιεχόμενο, του τηγανιού στο μπλέντερ και χτυπήστε το, μέχρι να γίνει ένα μείγμα, που δεν θα είναι εντελώς λείο. Στραγγίξτε τις αδειασμένες ντομάτες, γεμίστε τις με τη γέμιση που ετοιμάσατε, βάλτε τις σ’ ένα πυρέξ, ελαφρώς λαδωμένο, και ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο, στους 250ο. Στο μεταξύ, κόψτε το κολοκυθάκι σε λεπτές ροδέλες και ψήστε το στο γκριλ. Μετά από 10΄, βγάλτε τις ντομάτες από το φούρνο, τοποθετήστε πάνω σε κάθε μισή ντομάτα μία λεπτή φέτα μοτσαρέλα και ψήστε για 5΄ ακόμη. Σερβίρετε τις γεμιστές ντομάτες γαρνίροντας με τα κολοκυθάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου