Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΦΕΤΑ

ΥΛΙΚΑ
250 γρ. τρίμμα φέτας
6 μπούτια κοτόπουλου
1 κουταλιά της σούπας + 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
2 μεγάλες λειωμένες σκελίδες σκόρδο
1 κονσέρβα (500 γρ.) τοματάκι ψιλοκομμένο
μισό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε τη φέτα στο νερό και την αφήνετε παραδίπλα. Ζεσταίνετε μια κουταλιά της σούπας λάδι σε μια ρηχή κατσαρόλα και περνάτε τα μπουτάκια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Βάζετε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα. Ρίχνετε άλλο ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι στην κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια και τα αφήνετε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.(προσθέτοντας νερό αν χρειάζετε) Προσθέτετε το σκόρδο και μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο τοματάκι, μαζί με το ζουμί του, τη ρίγανη και το πιπέρι.

Βάζετε τα μπουτάκια στη σάλτσα, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 40 λεπτά. Βγάζετε τη φέτα από το νερό την απλώνετε πάνω από το κοτόπουλο. Το σκεπάζετε και μαγειρεύετε για άλλα 15 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου