Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΛΑΒΡΑΚΙ ΜΕ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ
2 καθαρισμένα λαβράκια
3 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι 1 πορτοκάλι 2 λεμόνια 1 ματσ. άνηθο 1 ματσ. μαϊντανό
3κ.σ χυμός πορτοκαλιού 3 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 *£ (στον σέρα στους 160 Κ). Αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί με 1 κ.σ. λάδι. Πλένουμε τα ψάρια μέσα και έξω, τα στεγνώνουμε και τα λιπαίνουμε με 1 κ.σ. λάδι. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.
2
Πλένουμε το πορτοκάλι και τα λεμόνια με καυτό νερό και τα κόβουμε σε φέτες. Πλένουμε και στεγνώνουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό.
3
Τοποθετούμε στην κοιλιά του κάθε ψαριού από 1 φέτα λεμόνι και πορτοκάλι, καθώς και 1 κλαράκι άνηθο και 1 μάίντανό. Δένουμε τα ψάρια με κλωστή κουζίνας και τα βάζουμε στο ταψί. Τα
αλείφουμε με το υπόλοιπο λάδι και τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.
4
Ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού με το κρασί και τα ζεσταίνουμε. Όσο ψήνονται αλείφουμε τα ψάρια με το μίγμα. Αν το ψαχνό του ψαριού κόβεται εύκολα όταν το τρυπάμε με ένα πιρούνι, βγάζουμε τα ψάρια από το φούρνο.
5
Αφαιρούμε την κλωστή και σερβίρουμε τα ψάρια με τα υπόλοιπα βότανα και τις φέτες λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου