Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ


ΥΛΙΚΑ

• 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 κουταλάκι σόδα
• 1/2 κουταλάκι γαρύφαλο
• 1 1/2 κουταλάκι κανέλα
• 2/3 κούπας σπορέλαιο
• 2 κούπες ζάχαρη
• 2/3 κούπας χυμό πορτοκαλιού ή νερό ή γάλα
• 1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
• 1/2 κούπα σταφίδες μαύρες
• 3 αυγά



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ' ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με τη σόδα, το γαρύφαλο και την κανέλα. Χτυπήστε 1' στο μπλέντερ το λάδι με τη ζάχαρη, τα αυγά και το χυμό πορτοκαλιού και ρίξτε το μίγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά. Ρίξτε επίσης τα καρύδια και τις σταφίδες κι ανακατέψτε τα όλα μαζί μ΄ένα κουτάλι να ενωθούν. Αδειάστε το μίγμα σε ταψάκι με διάμετρο 28 εκ. βουτυρωμένο και αλευρωμένο. Ψήστε τη φανουρόπιτα στους 175 βαθμούς Κελσίου, 1 ώρα περίπου. Βγάλτε την από το φούρνο κι αφήστε τη να κρυώσει. Τοποθετήστε στην επιφάνειά της, μια χάρτινη δαντέλα και κοσκινίστε μ' ένα σουρωτήρι ζάχαρη άχνη. Αφαιρέστε με προσοχή τη δαντέλα και τα σχέδιά της θα αποτυπωθούν στην επιφάνεια της φανουρόπιτας. ΄Η αλλιώς, πασπαλίστε την απλώς με λίγη ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου