Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2010

ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ (Για 4 άτομα)

500 γρ. ελιές πράσινες, τσακιστές
1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
ένα ματσάκι μάραθο ή άνηθο, ψιλοκομμένα
1 1/2 κιλό σουπιές, κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 κύβο με γεύση λαχανικών
2 μεγάλες, ώριμες ντομάτες ή μια κονσέρβα
ντοματάκια αποφλοιωμένα
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε τις ελιές και τις σουρώνετε.

Πλένετε τις σουπιές, τις κόβετε σε κομμάτια και τις βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζετε από την κατσαρόλα και κρατάτε το νερό τους.

Σοτάρετε στο μισό λάδι, τα κρεμμυδάκια, το μάραθο και τις ελιές. Ανακατεύετε για να
μη μαυρίσουν.

Προσθέτετε τις σουπιές και τις σοτάρετε.

Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι, τις ντομάτες και το νερό (τόσο που να σκεπάζει τις σουπιές).

Αλατοπιπερώνετε και βράζετε το φαγητό σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τελείως οι σουπιές και να μελώσει η σάλτσα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου