Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

ΜΠΑΤΟΝ ΣΑΛΕ ΜΕ ΤΥΡΙΑ




- Παίρνουμε δύο μεγάλες κούπες με τέσσερα τυριά. Εγώ βάζω ένταμ, κασέρι, κεφαλοτύρι και ροκφόρ σε ίσες ποσότητες. Δηλαδή ζυγίσω όχι μόνο την ποσότητα των τυριών, αλλά επίσης το χρώμα (κίτρινο, άσπρο και το μπλε – πράσινο – yucky του ροκφόρ) και τη γεύση (γλυκό – αρμυρό). Εσείς τώρα, βασιστείτε στο γούστο σας και στην προτίμησή σας σε τυριά. Παίξτε ελεύθερα με τις ποιότητες, με τις γεύσεις, με τα χρώματα και τις αναλογίες. Καλό θα είναι πάντως να παντρεύετε αρμυρά με γλυκά τυριά για γεμάτη, πλούσια γεύση.
- Έχουμε έτοιμη, μία κούπα λάδι, μισή κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ένα αβγό και μισό φλυτζάνι γάλα εβαπορέ.
- Βάζουμε το φούρνο να προθερμανθεί σε μέτρια θερμοκρασία.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά μέσα σε ένα μπολ με γυμνά χέρια όλα τα υλικά, μέχρι να πάρουν μορφή σαν εκείνη της ζύμης. Στη συνέχεια, δουλεύουμε λίγο παραπάνω το μίγμα με τα χέρια μας, ως να επρόκειτο καθαρά για ζυμάρι.
- Με τον πλάστη, ανοίγουμε τη ζύμι, όπως συνηθίζουμε να κάνουμε με το φύλλο. Κόβουμε τη ζύμη σε κομματάκια, χρησιμοποιώντας εκείνα τα μικρά μεταλλικά φορμάκια που έχουν σχήμα αστεριού, αγγέλου, καμπάνας ή και ‘γω δεν ξέρω τι άλλο.
- Με ένα πινελάκι, αλείφουμε τα κομμάτια με το αυγό και το γάλα εβαπορέ. Βάζουμε τα μπατόν σαλέ μας στο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου