Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010

ΦΙΛΕΤΑ ΤΟΝΟΥ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ

ΥΛΙΚΑ
• 4 φιλέτα φρέσκο τόνο
• αλάτι - πιπέρι
• 1/4 κούπας λάδι

για τη μαρινάτα
• 1/4 κούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη ή 4 κουταλάκια ξερή ρίγανη
• 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
• 1/4 κούπας χυμό λεμονιού


EKΤΕΛΕΣΗ
Σ' ένα μπολ ανακατέψτε τα υλικά της μαρινάτας. Πλύντε τα φιλέτα του ψαριού και σκουπίστε τα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τοποθετήστε τα σε γυάλινο σκεύος και περιχύστε τα με τη μαρινάτα, να βραχούν απ' όλες τις πλευρές. Καλύψτε το σκεύος με πλαστική μεμβράνη και αφήστε τα φιλέτα να μαριναριστούν στο ψυγείο για 1 ώρα. Στραγγίστε τα από τη μαρινάτα και αλατοπιπερώστε τα. Ψήστε τα στο γκριλ 8' από κάθε πλευρά. Μην τα παραψήσετε, γιατί θα στεγνώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου