Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΑΛΕΥΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

3 χούφτες αλεύρι
2 αβγά
αλάτι
νερό
βούτυρο
200 γραμμ τυρί φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, ρίχνουμε μία πρέζα αλάτι και νερό 1 φλυτζάνι τσαγιού περίπου.(Oσο πάρει )Aνακατεύουμε καλα με το χέρι και ρίχνουμε ενα -ενα τα δύο αβγά. Ανακατεύουμε το μίγμα καλά για να ενσωματωθούν τ΄ αβγά. Το μίγμα πρέπει να γίνει σαν χυλός.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί καλά. Ριχνουμε το μίγμα στο ταψί και το απλώνουμε να πάει παντού.

Πάνω ση επιφάνεια του μίγματος βάζουμε κυβάκια βουτύρου, σκορπιστά.

Θρυμματιζουμε με το χέρι μας το τυρί και το σκορπάμε στην επιφάνεια της πίτας.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει η πίτα.

2 σχόλια: