Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. τυρί ρικότα
120 γρ. κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
650 γρ. πενες
Μοσχοκάρυδο
4 κρόκους αβγού
αλάτι – φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο και τις στραγγίζετε καλά μόλις ετοιμαστούν.

Εν τω μεταξύ, αναμειγνύετε τους κρόκους, την τριμμένη παρμεζάνα και τη ρικότα σε ένα μπολ. Προσθέτετε την κρέμα και ανακατεύετε με ένα πιρούνι. Τρίβετε λίγο μοσχοκάρυδο και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.

Βάζετε την άδεια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε τις στραγγισμένες πένεςκαι ανακατεύετε καλά.

Σβήνετε το μάτι και ρίχνετε το μείγμα με τη ρικότα. Ανακατεύετε καλά με ένα μεγάλο κουτάλι μέχρι η σος να καλύψει τις πένες. Αφήνετε για περίπου 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει και σερβίρετε αμέσως .ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου