Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2010

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ

ΥΛΙΚΑ

Μερικά μεγάλα μανιτάρια (συνήθως τα χρησιμοποιούμε για γεμιστά)
Θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
Μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
Λίγο βούτυρο
Μερικές λιαστές τομάτες στο λάδι
Ένα ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ενα τσίλι φρέσκο ψιλοκομμένο

Φέτες χωριάτικο ψωμί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο μιξεράκι βάζουμε : το θυμάρι, το σκόρδο, το τσίλι, και το κορμό από κάθε μανιτάρι. Κτυπάμε δυνατά. Ρίχνουμε και το βούτυρο και ξανακτυπάμε, ρίχνουμε και τις λιαστές τομάτες. Κτυπάμε στο μίξερ μέχρι να πάρουμε μια όμορφη κρέμα. Αλάτι, πιπέρι.

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια , τα γυρίζουμε ανάποδα και τα γεμίζουμε με μια κουταλιά από το μείγμα του βουτύρου.

Ψήνουμε τα μανιτάρια σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο για 20 λεπτά περίπου.

Σε κάθε φέτα ψωμί βάζουμε μπόλικο μαϊντανό και από πάνω το ψημένο μανιτάρι. Σκεπάζουμε με την άλλη φέτα ψωμιού και έχουμε όμορφα σάντουιτς. Κόβουμε τις φέτες διαγώνια και τις σερβίρουμε σε ένα όμορφο πιάτο.

Μια ιδέα ακόμα : Στο ίδιο ταψάκι με τα μανιτάρια μπορούμε να ψήσουμε και πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες θα πάρουν υπέροχη γεύση από τα μανιτάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου