Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010

ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ (Για 6 άτομα)
• ΑΛΑΤΙ
• 1 φύλλο ΔΑΦΝΗ
• 2 κουταλάκια ΔΥΟΣΜΟΣ
• 1/2 κιλό ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟΣ ΚΙΜΑΣ
• 1/2 κιλό μέτρια ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ
• 150 γρ. ΒΙΤΑΜ
• 100 γρ. ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ
• ΠΙΠΕΡΙ
• 1 κουταλάκι ΡΙΓΑΝΗ
• 1 σκελίδα ψιλοκομμένη ΣΚΟΡΔΟ
• 2 ψιλοκομμένα ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
• 200 γρ. PUMMARO ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
• 2 φακελάκια ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Εκτέλεση:
1. Ετοιμάζετε τον κιμά : σοτάρετε με το μισό ΒΙΤΑΜ το κρεμμύδι, έπειτα προσθέτετε τον κιμά, αλάτι και πιπέρι, το σκόρδο, τη δάφνη, το PUMMARO, τη ρίγανη και ¾ φλιτζανιού νερό και αφήνετε να βράσει για 30 με 35’, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσει.
2. Τηγανίζετε τα κολοκύθια με το υπόλοιπο ΒΙΤΑΜ.
3. Σε ένα αναλόγου μεγέθους ταψί ή πυρέξ τοποθετείτε τα υλικά που ετοιμάσατε με την ακόλουθη σειρά.
α. Στρώνετε στον πάτο από ένα βουτυρωμένο ταψί τα μισά τηγανισμένα κολοκύθια, τα αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο δυόσμο.
β. Επάνω στα κολοκύθια στρώνετε τον κιμά. Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα κολοκύθια, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο δυόσμο.
γ. Σκεπάζετε με την μπεσαμέλ που έχετε ετοιμάσει σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30’.
4. Κόβετε σε κομμάτια το μουσακά αφού κρυώσουν λίγο τα κολοκυθάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου