Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ
• 1 κοτόπουλο σε μερίδες
• 1/2 κούπα λάδι
• 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
• 2 κούπες χυμό ντομάτα
• 2 κουταλιές κέτσαπ
• 1 φύλλο δάφνης
• 4 κόκκους μπαχάρι
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 250 γρ. χωριάτικο χυλοπιτάκι
• παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο, για το πασπάλισμα



ΕKTEΛΕΣΗ
Σε μια πλατιά κατσαρόλα, βάλτε το λάδι επάνω σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Ρίξτε μέσα τα κομμάτια του πουλιού και σωτάρετέ τα καλά απ' όλες τις πλευρές. Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα. Ρίξτε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και σωτάρετέ το ελαφρά. Ξαναβάλτε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου, μαζί με τη ντομάτα, την κέτσαπ, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε, ώσπου να μαλακώσει το κοτόπουλο. Ρίξτε το χυλοπιτάκι, σκεπάστε και σιγοβράστε 10' περίπου ή ώσπου να μαλακώσει το ζυμαρικό και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε το φαγητό σε ζεστά πιάτα, πασπαλίζοντάς το με παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου