Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

* 1 χταποδι
* 1/2 φλ.ξυδι ασπρο
* 1 φλ.λευκο κρασι
* 1 κρεμμυδι ξερο
* 1 σκελιδα σκορδο
* 1 φλ.ντοματοχυμο
* 1 πακετο φασολακια (κατεψυγμενα)
* μαϊντανος
* 1/2φλ.ελαιολαδο
* αλατι-πιπερι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλενουμε το χταποδι και το βραζουμε σε μια κατσαρολα με νερο να το σκεπαζει μαζι με το κρασι και το ξυδι.
2. Μολις βρασει (να μαλακωσει), το καθαριζουμε απ΄ τις βεντουζες, το κοβουμε σε κομματια και τ΄αφηνουμε στην ακρη.
3. Σε κατσαρολα ζεσταινουμε καλα το λαδι, ριχνουμε το κρεμμυδι ψιλοκομμενο, το σκορδο και τα φασολακια να σωταριστουν.
4. Βαζουμε το μαϊντανο ψιλοκομμενο, το ντοματοχυμο και 1/2 φλ νερο, αλατι και πιπερι.
5. Αφηνουμε να μαγειρευτουν τα φασολακια και προς το τελος ριχνουμε και το χταποδι και το ανακατευουμε μες στο φαϊ.

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Μη ξεχνατε στο χταποδι να βγαζετε το ματι που εχει στο κεντρο των πλοκαμιων, ειναι σκληρο και μοιαζει με μπιλιτσα, το αφαιρειτε ευκολα με τα χερια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου