Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

ΦΙΛΕΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ ( 4 ΑΤΟΜΑ )

4 κομμάτια σνίτσελ ή κιλότο μοσχαρίσιο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
100 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
80 γρ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
2 κουταλιές της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι άσπρο
φυλλαράκια βασιλικού για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε τα σνίτσελ ελαφρά με σφυράκι για να πλατύνουν. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο και τηγανίζετε τα σνίτσελ 6΄-7΄ από την κάθε πλευρά. Σβήνετε με το κρασί, αλτοπιπερώνετε και βράζετε σε δυνατή φωτιά.

Βγάζετε τα σνίτσελ από το τηγάνι, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι, το ροκφόρ και το ψιλοκομμένο βασιλικό και δένετε τη σάλτσα σε σιγανή φωτιά. Σερβίρετε τα φιλέτα περιχυμένα με τη σάλτσα. Γαρνίρετε με φυλλαράκια βασιλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου