Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2010

ΕΞΟΧΙΚΟ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΓΙΔΟΤΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ (6 ΑΤΟΜΑ)

260 γρ. Γιδοτύρι κομματιασμένο
60 γρ. Βούτυρο Λιωμένο 6 φύλλα κρούστας
400 γρ.αρνάκι ψαχνό
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
100 μλ λευκό κρασί
2 αυγά χτυπημένα
2-3 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε το αρνάκι σε μικρά κυβάκια και τα αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρέας 4'-5', ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτετε το σκόρδο και τα φρέ-
σκα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα 4'-5' ακόμη, ανακατεύοντας πάντα.

Σβήνετε με το κρασί και σιγοβράζετε 30' περίπου, μέχρις ότου το κρέας μαλακώσει. Το αποσύρετε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει ρίχνετε τον άνηθο, τα αυγά και το γιδοτύρι.

Κόβετε κάθε φύλλο κρούστας σε 3 λωρίδες, πλάτους 10 εκ., και τις τοποθετείτε τη μια πάνω στην άλλη, αφού τις βουτυρώσετε καλά. Βάζετε στην άκρη τους το 1/6 από το μείγμα με το αρνί και διπλώνετε, δίνοντας τριγωνικό σχήμα. Επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα 5 φύλλα και τοποθετείτε τα εξοχικά σε ταψί. Ψήνετε 20΄, στους 200°C, μέχρι να ροδίσουν.

ΙΔΕΑ: Για περισσότερη νοστιμιά προσθέτετε στο μείγμα με το αρνάκι 1 πιπεριά Φλωρί-
νης ψιλοκομμένη ή 2 λιαστές ντοματούλες, επίσης ψιλοκομμένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου