Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010

ΑΣΤΑΚΟΣ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
• 1 αστακός περίπου 2 κιλά
• 40 κρεμμυδάκια
• Μαϊντανό
• Ανηθο
• 1/2 κιλό ώριμες ντομάτες
• 1 κουταλιά ξύδι
• 1 κούπα λάδι
• Αλάτι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας ξύδι και τον αστακό και τον αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά περίπου. Μετά τον βγάζουμε από την κατσαρόλα, βγάζουμε τα κόκαλα και τον κόβουμε σε φέτες.
2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε μία κούπα από το νερό που βράσαμε τον αστακό και ρίχνουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, το λάδι και τον άνηθο και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 25 λεπτά περίπου.
3. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη βάζουμε από πάνω τις φέτες του αστακού και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μερικές βράσεις ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου