Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2010

ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΥΛΙΚΑ

* 2 κίτρινες και 2 κόκκινες πιπεριές
* 2 μελιτζάνες
* 4-5 καρότα
* 2 ρίζες φινόκιο
* 2-3 κολοκυθάκια
* 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
* 100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
* 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
* το χυμό 1/2 λεμονιού
* 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
* 2 κουταλιές της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο ή 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό ξηρό
* 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
* αλάτι
* πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζετε τα λαχανικά και τα κόβετε σε μπαστουνάκια.

2. Τα ρίχνετε σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε τα μανιτάρια, το σκόρδο, τα κρεμμύδια και κατόπιν το λάδι, το χυμό του λεμονιού, τη μουστάρδα, το βασιλικό και το αλατοπίπερο.

3. Ανακατεύετε καλά και βάζετε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί.

4. Κλείνετε το χαρτί και ψήνετε τα λαχανικά στους 180°-200°C, 1 ώρα.

5. Σερβίρετε, αφού ανοίξετε προσεκτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου