Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ


YΛIKA

* 500 γρ. σπαγγέτι ολικής αλέσεως
* 200 γρ. κατίκι
* 2 κολοκυθάκια
* 2 σκελίδες σκόρδο
* ½ ματσάκι άνηθο
* 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
* αλάτι
* φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Tρίβουμε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη του κρεμμυδιού ή τα κόβουμε σε σχήμα «σπαγγέτι» στον πολυκόφτη κουζίνας με τον ειδικό δίσκο κοπής. Bράζουμε τα μακαρόνια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου - τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως συνήθως θέλουν παραπάνω χρόνο βρασίματος από τον συνηθισμένο. Kρατάμε μισό φλιτζάνι νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών και σουρώνουμε τα μακαρόνια. Oσο είναι ακόμα ζεστά, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το κατίκι, το νερό από το βράσιμο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο και τα κολοκυθάκια. Aνακατεύουμε με δύο πιρούνια για να ενωθούν καλά όλα τα υλικά και σερβίρουμε τη μακαρονάδα σε μια πιατέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου