Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2010

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ


ΥΛΙΚΑ
  • 12 μεγάλες μελιτζάνες
  • 3 αβγά
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη
  • φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
  • ψίχα ψωμιού
  • 1/4 φλιτζ. τυρί
  • σκόρδο
  • κρεμμύδι
  • αλεύρι
  • λάδι για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Ξεφλουδίστε και βράστε τις μελιτζάνες. Πολτοποιήστε τες στο μίξερ.
  • Προσθέστε τα αβγά, αλάτι, πιπέρι, τα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα, το τυρί, το σκόρδο και το κρεμμύδι.
  • Προσθέστε λίγη ψίχα ψωμιού και λίγο αλεύρι ώστε να γίνει το μείγμα πηχτό.
  • Πλάστε το μείγμα στο σχήμα των κεφτέδων, αλευρώστε τους εξωτερικά και τηγανίστε τους σε ένα τηγάνι με μπόλικο καυτό λάδι (να σκεπάζει τους κεφτέδες) για λίγα λεπτά και από τις 2 πλευρές ώστε να πάρουν χρώμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου