Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
350 γρ κινέζικα νουντλ
1 κουταλιά κορνφλάουρ
2 κουταλιές ξηρό σέρι
4 κουταλιές ζωμός κοτόπουλου
4 κουταλιές ελαφριά σόγια σος
4 κουταλιές λάδι
2 πράσινες πιπεριές ξεσπορισμένες και κομμένες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κομμάτι των 5 εκ φρέσκο τζίντερ ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτές λωρίδες
225 γρ άπαχο χοιρινό ψαχνό κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 κόκκινη πιπεριά ξεσπορισμένη και κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα διαγώνια σε λεπτές φέτες

1 φέτα των 2,5 εκ από το κεφάλι κινέζικου λάχανου χωρισμένη σε κομμάτια ? ? ?
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζουμε τα νουντλ στο τηγάνι και ρίχνουμε αρκετό βραστό νερό για να τα σκεπάσει. Αφήνουμε να πάρει και πάλι βράση και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και στραγγίζουμε τα νουντλ. Ενώ βράζουν τα νουντλ, αναμιγνύουμε το κορνφλάουρ με το σέρι, το ζωμό και τη σόγια σος και τα βάζουμε στην άκρη.
2. Σκουπίζουμε το τηγάνι και ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε τα νουντλ, απλώνοντας τα αραιά στο τηγάνι, και τα τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν, πιέζοντάς τα ελαφρά προς τα κάτω για να γίνουν μια λεπτή μάζα
- λίγο πολύ θα πάρουν το σχήμα. Με μια μεγάλη σπάτουλα τα γυρίζουμε και τα ροδίζουμε και από την άλλη πλευρά. Δεν ανησυχούμε αν τα νουντλ σπάσουν λιγάκι
- σκοπός είναι κάποια στο τέλος να είναι τραγανά και άλλα μαλακά. Μεταφέρουμε τα νουντλ σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος και τα διατηρούμε ζεστά.
3. Προσθέτουμε τις καυτερές πιπεριές, το σκόρδο, το τζίντζερ και το χοιρινό στο υπόλοιπο λάδι του τηγανιού. Τηγανίζουμε
-αναδεύοντας το μίγμα σε δυνατή φωτιά, μέχρι το χοιρινό να σκουρήνει. Προσθέτουμε την πιπεριά και τα κρεμμυδάκια και Τηγανίζουμε
-αναδεύοντας για άλλα 2 λεπτά πριν βάλουμε τα βλαστάρια μπαμπού. Τηγανίζουμε
-αναδεύοντας για 1 λεπτό για ζεσταθούν τα βλαστάρια μπαμπού.
Ανακατεύουμε μια φορά το μίγμα του κορνφλάουρ και το χύνουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε να πάρει βράση, ανακατεύοντας και το μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 30 δευτερόλεπτα. Αναμιγνύουμε το κινέζικο λάχανο και ανακατεύουμε για λιγότερο από 1 λεπτό για να ζεσταθεί. Ρίχνουμε κουταλιές από το μίγμα του χοιρινού πάνω στα νουντλ και σερβίρουμε ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου