Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΤΡΙΓΩΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΧΑΛΟΥΜΙ


ΥΛΙΚΑ

* 1 συσκευασία φύλλο ζύμης, χωριάτικο
* 2 μελιτζάνες
* 4 κολοκύθια
* 100 γραμ. χαλούμι
* 3 κουταλιές αλεύρι
* 2 κουταλάκια ζάχαρη
* αλάτι
* σησαμέλαιο για το τηγάνισμα και για το άλειμμα

Για τη σάλτσα:

* 100 γραμ. ταχίνι
* 100 γραμ. γιαούρτι
* 1/2 κουταλάκι κύμινο
* χυμό από 1/2 λεμόνι
* 5 κουταλιές νερό

Για το γαρνίρισμα:

* μαϊντανό, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε το κοτσάνι τους, τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να ξεπικρίσουν.

Κατόπιν, τις ξεπλένουμε, τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τη ζάχαρη, τις αλευρώνουμε και τις τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι. Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, τα αλατίζουμε, τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.

Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια, γυρίζοντάς τα από τις δύο πλευρές για να ροδίσουν ομοιόμορφα. Μόλις ροδίσουν, τα βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα πιάτο καλυμμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Κόβουμε το χαλούμι σε πολύ λεπτές φέτες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC.

Σε μια επιφάνεια εργασίας απλώνουμε τα φύλλα και τα κόβουμε σε τέσσερις ορθογώνιες λωρίδες. Βάζουμε στη μία άκρη της λωρίδας μία φέτα μελιτζάνας, από πάνω μία φέτα χαλούμι και μία φέτα κολοκύθι. Διπλώνουμε το φύλλο για να σχηματιστεί τρίγωνο και το βάζουμε σε ένα ταψί αλειμμένο με λάδι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά, έως ότου ροδίσουν.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και το ανακατεύουμε με το ταχίνι.

Προσθέτουμε το κύμινο, το γιαούρτι, το νερό και τα ανακατεύουμε, έως ότου γίνουν παχύρρευστη σάλτσα.

Μόλις τα τρίγωνα ψηθούν, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και τα σερβίρουμε, περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα και γαρνίροντας με μαϊντανό.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί για χαλούμι, να χρησιμοποιήσουμε τυρί φέτα και να προσθέσουμε φέτες ντομάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου