Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2010

ΡΟΦΗΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΥΛΙΚΑγια 4-5 άτομα
200 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
¼ κ.κ. κανέλλα
¼ κ.κ. καρδάμωμο(προαιρετικά)
¼ κ.κ. σκόνη τζίντζερ
200 γραμμ. κουβερτούρα, 70% κακάο, τεμαχισμένη
500 ml φρέσκο γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα με τα μπαχαρικά. Βάζουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα σε βαθύ μπολ, χύνουμε από πάνω την κρέμα με τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα έως ότου έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα (μπορούμε να το διατηρήσουμε ως και 1 εβδομάδα στο ψυγείο). Για να φτιάξουμε το ρόφημα, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα να βράσει. Μόλις αρχίσει να βράζει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στο μπολ με το μείγμα σοκολάτας. Αφήνουμε για 5 λεπτά, ανακατεύουμε πολύ καλά με μια κουτάλα ή ακόμη καλύτερα με το μίξερ χειρός και σερβίρουμε σε κούπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου