Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑΣ

ΥΛΙΚΑ

3 κολοκυθάκιο κομμένα κατά μήκος σε πολύ λεπτές λωρίδες
300 ml balsamico
150 γρ. ζάχαρη
50 ml νερό
220 γρ. μοτσαρέλα
λίγα φύλλα μέντας
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΟΥΚΙΕΣ

Ψήνετε στο grill τις λωρίδες τα κολοκυθάκια μέχρι νο πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Κόβετε τη μοτσαρέλα σε σφαιρικές μπουκίτσες. Βάζετε από μια μαζί με ένα φύλλο μέντας μέσα σε κάθε λωρίδα από κολοκυθάκι και τυλίγετε.

Το βάφετε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.
Οταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος, το ζεσταίνετε για περίπου 30 δευτερόλεπτα στο grill και σερβίρετε με λίγο σιρόπι balsamico και λίγο αλάτι.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΕ BALSAMICO

Σε ένα τηγάνι βάζετε το balsamico τη ζάχαρη και το νερό. Το σιγοβρόζετε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να γίνουν σιρόπι και το αφήνετε στην άκρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου