Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΥΛΙΚΑ ( 6 ΑΤΟΜΑ )

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι τσαγιού χοντροτριμμένη σελινόριζα
1 κουταλιά γλυκού ξερό θυμάρι
2 κουταλιές γλυκού λάδι
2 στήθη κοτόπουλου ( μόνο το ψαχνό )
115 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
3 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 φλιτζάνι τσαγιού ζωμό κότας
1 κουταλιά γλυκού μουστάρδα
2 κουταλιές γλυκού ξίδι
αλάτι
πιπέρι
1 μεγάλο φύλλο σφολιάτας
1 κρόκο αβγού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε το κοτόπουλο κομμένο σε μικρούς κύβους. το ροδίζετε ελαφρά και προσθέτετε το κρεμμύδι, τη σελινόριζα, τα μανιτάρια και το θυμάρι. Αφήνετε να μαραθούν και προσθέτετε το αλεύρι.

Κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε σιγά σιγά το ζωμό. Ξαναβάζετε στη φωτιά και προσθέτετε την μουστάρδα, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε, αφήνετε να πάρει 2-3 βράσεις και κατεβάζετε από τη φωτιά. Αφήνετε το κοτόπουλο να κρυώσει και το τοποθε-τείτε κατά μήκος του φύλλου σφολιάτας.

Τυλίγετε σε ρολό, αλείφετε με αβγό και τοποθετείτε, το στρούντελ σε βουτυρωμένο ταψί ψήνετε στους 190ο για 45΄ περίπου
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου