Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΝΤΑΙΦΑΚΙΑ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ

ΥΛΙΚΑ ( 12 ΑΤΟΜΑ )

1 πακέτο κανταϊφι
4 μελιτζάνες φλάσκες
1 φλιτζλανι τσαγιού κρέμα γάλακτος
2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα
300 γρ. ψημένες πιπεριές Φλωρίνης
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 νεροπότηρο χυμό ντομάτας
1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψήνετε τις μελιτζάνες ακαθάριστες σε καυτό προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαυρίσουν απ΄ έξω και να μαλακώσουν στο εσωτερικό. Τις αφήνετε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζετε προσεκτικά.

Βάζετε τις καθαρές ψημένες μελιτζάνες μέσα σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν. Μετά από 1 ώρα τις αδειάζετε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύετε καλά, βάζετε το μείγμα σε κατσαρόλα και ζεσταίνετε για 10΄. Το αφήνετε να κρυώσει.

Ανοίγετε το πακέτο του κανταϊφιού, φτιάχνετε μικρές φωλιές και τις γεμίζετε μς το μείγμα της μελιτζάνας. Τοποθετείτε τα ατομικά κανταϊφια πολύ κοντά μέσα σ’ ένα μικρό ταψί.
Όταν γεμίσετε τα ταψί ζεσταίνετε 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι και περιχύνετε τα κανταϊφια. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 180ο, για 20΄ και μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου